Hairspray & Revue 16 & 17 juni in Schouwburg Amstelveen

Ieder seizoen werkt de musicalafdeling van Muziek- en Dansschool Amstelveen op zeer professionele wijze aan een bekende musicalproductie. 2018, het jaar van het 10-jarig bestaan van de afdeling, staat in het teken van de musical ‘Hairspray’. Zaterdag 16 en vrijdag 17 juni staan onze theaterleerlingen op het toneel van Schouwburg Amstelveen met de slotuitvoering van ‘Hairspray & Revue’. De kaartjes zijn verkrijgbaar via Schouwburg Amstelveen.

‘Hairspray’ speelt zich af in het jaar 1962. De mollige tiener Tracy Turnblad wil niets liever dan dansen in de populaire Corny Collins Show. Ze laat zich niet tegenhouden door haar figuur en weet met haar enthousiasme een plaats in de dansshow te bemachtigen. Dit tot grote ergernis van de huidige ‘dancing queen’ Amber Von Tussle . Tracy komt op voor de rechten van de zwarte medemens, wat voor veel oproer zorgt in het ouderwetse Baltimore. Vervolgens lukt het haar ook nog eens om de hunk van de show, Link Larkin, voor zich te winnen. Deze gezette tiener blijkt meer in haar mars te hebben dan iedereen vooraf kon voorspellen. Wanneer de strijd om de kroon van Miss Teenage Hairspray losbarst, lijkt er maar één persoon te zijn die met succes aanspraak kan maken op die titel: Tracy.

1476643192-HAIRSPRAY_THE_MUSICAL_TICKETS

 

Samenspel en optreden zijn belangrijke pijlers bij de muziek- en dansschool, omdat ze kinderen een leerzame en onvergetelijk ervaring bieden. Alle leerlingen werken daarom toe naar een belangrijk moment: een live-optreden voor publiek. Jaarlijks zijn meer dan 300 voorstellingen en andere uitvoeringen (zoals pop-, ensemble- en voorspeelavonden) er mede op gericht om kinderen te leren zich te presenteren en om te gaan met de spanning van een optreden, en ze de kick te laten ervaren van het applaus na hun prestatie. De uitvoering van ‘Hairspray’ in juni 2018 doet opnieuw een dankbaar beroep op alle aanwezige disciplines. Leerlingen van de MDA Musicalproductieklas spelen samen live dit verhaal waarin zang, dans en muziek prachtig samenkomen.

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht (bijv. instrument of cursusnaam) en druk op enter

menu