Afscheidsfeest viooldocent Peter de Leeuw

Binnenkort gaat onze viooldocent Peter de Leeuw met pensioen. Peter is 40 jaar viooldocent aan de muziekschool geweest en heeft vele generaties violisten opgeleid, waarvan diverse personen nu als beroepsviolist werkzaam zijn, onder andere in het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn feest is op 8 juli 2017 en we zijn op zoek naar oud- leerlingen. Aanmelden kan via het e-mailadres van Margot Naring: margotaltviool@hotmail.com

 

Peter de Leeuw over zijn docentschap in Amstelveen

‘In 1976 kreeg ik mijn aanstelling aan de Amstelveense Muziekschool. Toenmalig directeur Wim de Monchy bekrachtigde mijn aanstelling. Direct op het Conservatorium gekomen ben ik eigenlijk gaan lesgeven, iets waar ik nooit spijt van gehad heb, omdat ik zo onmiddellijk mijn ervaring kon gaan opbouwen. Mijn eerste leservaring deed ik op aan het Muziek collectief in Barneveld, waar ik eigenlijk direct merkte, dat mijn hart naar het vioollesgeven uit ging. Daar werd ik in het diepe gegooid en het zwemmen ging mij goed af, terwijl ik gelukkig niet nat werd. Ik kreeg daar leerlingen van alle leeftijden, jonge kinderen, beginners en gevorderden, zelfs jong getalenteerden mocht ik daar lesgeven, maar ook volwassen amateurs.

Toen kwam de grote kans om in Amstelveen een lespraktijk aan de Muziekschool over te nemen van een docent die met pensioen ging. Dus na twee jaar in Barneveld les te hebben gegeven naar Amstelveen in september 1976. Na bijna 41 jaar zit ik nu zelf op het punt om met pensioen te gaan. Eigenlijk was ik al bijna twee jaar geleden op pensioengerechtigde leeftijd (tegenwoordig is dat de AOW-leeftijd), maar 5 jaar geleden zei ik reeds tegen de toenmalige directie: “maar ik ga door!” en zo is het gegaan. Ik was heel blij, dat ik de kans kreeg nog enige jaren door te gaan, maar ik denk dat ik nu op de Muziekschool plaats moet maken voor jonge collega ‘s. Of ik werkelijk helemaal ga stoppen? Ik denk het niet. Vioollesgeven zit mij in het bloed en hoop ik nog lang te kunnen volhouden.

Lees de rest van dit artikel op amstelveenweb

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht (bijv. instrument of cursusnaam) en druk op enter

Muziek en Dansschool Amstelveen