Ruim 60 docenten en medewerkers zetten zich 6 dagen per week in zodat 2.400 cursisten (voornamelijk kinderen en jongeren) zich op het gebied van muziek, dans en theater kunnen ontwikkelen. Onze uitgangspunten hierbij zijn:

Jong beginnen

Bezig zijn met muziek en dans stimuleert jonge kinderen in hun ontwikkeling. Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen biedt hiervoor mogelijkheden voor de allerkleinsten. Cursussen als Muziek op schoot, Muziek & Beweging en Voorbereidend ballet zijn speciaal voor kinderen vanaf een half tot 6 jaar.

Regelmatig optreden voor publiek

Jaarlijks organiseren we meer dan 300 voorspeelavonden en andere uitvoeringen (zoals popavonden en ensemble-voorspeelavonden), zodat kinderen leren omgaan met de spanning van een optreden, zich leren presenteren en de kick ervaren van het applaus na hun prestatie. Om dezelfde redenen stimuleren we de deelname aan concoursen en regelen we uitwisselingen met scholen in binnen- en buitenland en concertjes op tal van locaties binnen de gemeentegrenzen.

Samenwerken in muziek

Muziek maken met anderen is een leerzame en geweldige ervaring. Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen streeft ernaar dit voor zoveel mogelijk leerlingen toegankelijk te maken. Bespelers van alle instrumenten kunnen terecht in een orkest of kleiner ensemble, in uiteenlopende genres, op diverse niveaus. Voor zangers zijn er verschillende koren. De leerlingen werken toe naar een belangrijk moment: een live optreden voor publiek. Deelname aan koren, orkesten, ensembles en bands is gratis voor wie een cursus volgt bij Muziek- en Dansschool Amstelveen. In overleg met de docent wordt bepaald welk ensemble het meest geschikt is voor de leerling in kwestie. Niet-leerlingen moeten daarom auditie doen; van hen wordt tevens een vergoeding gevraagd. In het hart van Amstelveen wordt naar hartenlust samengespeeld.

Ondersteuning cultuureducatie op basisscholen

Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen ontwikkelt educatieve activiteiten op muziekgebied voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Daarnaast wordt onder de noemer Cultuureducatie Amstelveen gewerkt aan een multidisciplinair pakket voor het basisonderwijs. Dat geschiedt in nauwe samenwerking met andere culturele instellingen van Amstelveen.

Deel deze pagina

Share with your friends


Submit
Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht (bijv. instrument of cursusnaam) en druk op enter

Muziek en Dansschool Amstelveen