Strijkersensembles 6-21 jaar

Iedereen is even belangrijk

De Donderstokken

Donders snel samenspelen (6-9 jr)

Je bent net begonnen op je strijkinstrument. Thuis doe je de eerste oefeningen. Hm, dat wordt misschien wel wat. Nee, het is al wat. Je kunt deel uitmaken van De Donderstokken – simpelweg het leukste orkest van Amstelveen. Samen ontdek je hoe je muziek maakt, door eenvoudige liedjes te spelen met simpele ritmes. Zo leer je dubbel zo snel je instrument te bespelen. Na een paar lessen voelt het al alsof je in een echt orkest zit. De Donderstokken worden gedirigeerd door Ryuko Reid.

Eerste Strijkorkest

Samen meer dan veertig strijkers (6-9 jr)

Je bent tussen de 6 en 9 jaar oud en je speelt al twee of drie jaar op je instrument. Misschien schitterde je al in De Donderstokken en ben je toe aan nieuw avontuur. Dan is dit jouw kans. In het Eerste Strijkorkest speel je samen met veertig strijkers: violen, cello’s en vaak ook contrabassen. Je begint rustig, speelt niet meteen de ‘eerste viool’ en bouwt ervaring op. Langzaam maar zeker wordt jouw rol belangrijker en voordat je het weet vertolk je een solopartij. Spannend? Jazeker, want het orkest treedt regelmatig op, bijvoorbeeld tijdens de ensembleconcerten in de Zonnesteinzaal. Dirigent van het Eerste Strijkorkest is Heleen Delis.

Tweede Strijkorkest

Iedereen is even belangrijk (9-12 jr)

Twee volgt op één, ook in Amstelveen. Heb je al wat langer les, ben je zo tussen de 9 en de 12 jaar, dan zit je gebeiteld in het Tweede Strijkorkest. Orkestleider Imre Meijer weet als geen ander wat jij en de andere leerlingen aankunnen. Hij haalt het beste uit jou en de anderen naar boven. Iedereen krijgt de kans om eens die prachtige melodie te spelen, iedereen draagt bij aan de glitter en glory van dit orkest, dat meerdere keren per jaar optreedt tijdens thema-voorspeelavonden of ensembleconcerten.

Derde Strijkorkest

Het echte werk (11 tot 13 jr)

Na het Eerste en Tweede Strijkorkest begint in het Derde Strijkorkest het echte werk. Naast eigen stukken en arrangementen van de dirigent, speelt dit orkest ook klassieke stukken uit het repertoire voor strijkorkest. Het ‘echte werk’ houdt in dat je deze stukken mooi zuiver en ritmisch goed uitvoert, zodat het klinkt als een klok en staat als een huis. Daarnaast zijn er natuurlijk ook uitvoeringen voor publiek tijdens ensembleconcerten op de school of in een kerk. Jeanny Beerkens is dirigent van het Derde Strijkorkest.

Camerata

Klaar voor het grote repertoire (tot 21 jr)

In Camerata spelen is een grote eer en een nog groter genot. Hier speel je met medeleerlingen op gevorderd niveau. Het repertoire bestaat uit muziek van de laatste vier eeuwen, in alle soorten, maten en gradaties. Die hindernissen ga je met gemak nemen. Elke sprong is weer een inspirerende stap verder in de richting van de professionele muziekpraktijk. Niet voor niets zijn musici uit (verre) omstreken te gast en begeleidt Camerata regelmatig solisten bij een optreden. Dat alles draagt bij aan een even opwindende als unieke ervaring. Camerata staat onder leiding van Raven Mischke.

Praktische informatie en aanmelden

Aanmelden

Selecteer hieronder de cursus van uw keuze. Vul uw gegevens in en rond de inschrijving af. Meestal kan uw kind meteen na de zomervakantie beginnen. De betreffende docent neemt contact met u op over een lesdag en –tijd. Heel soms is de belangstelling zo groot dat uw kind op de wachtlijst wordt geplaatst. Hoe lang een wachtlijst is, is moeilijk te zeggen: de kinderen worden in groepjes geplaatst van ongeveer gelijke leeftijd en gelijk niveau. Bij de korte cursussen ontvangt u circa twee weken voor aanvang definitief bericht. Volgt uw kind lessen bij Muziek- en Dansschool Amstelveen, dan is deelname gratis. Uw kind wordt door je docent uitgenodigd voor een instrumentaal ensemble of koor dat het best bij hem/haar past. Volgt uw kind geen les, dan kan in de meeste gevallen auditie worden gedaan en wordt voor deelname een vergoeding gevraagd.

Vragen?

Heeft u vragen, neem dan contact op met de administratie. Voor de meest gestelde vragen klik hier.

Samenspel/orkesten

start: 10/09/18 aantal lessen: 39
locatie: nvt
docent: nvt

€ 255.00
AANMELDEN

Deel deze pagina

Share with your friends


Submit

MEER ENSEMBLES, ORKESTEN EN BANDS:

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht (bijv. instrument of cursusnaam) en druk op enter

Muziek en Dansschool Amstelveen