Solfège & Algemene Muziekleer 
8-21 jaar

Een nuttige aanvulling

Als je het echt leuk vindt om muziek te maken, als je er nog meer plezier aan wilt beleven en er later misschien wel je vak van wilt maken, is een cursus Solfège en Algemene Muziekleer een nuttige aanvulling. De kennis en de vaardigheden die je hierin opdoet, komen altijd handig van pas.

Solfège is een manier om het muzikale gehoor te trainen. Op gehoor leer je melodieën, intervallen (de afstand tussen tonen), ritmes en akkoorden te herkennen en te benoemen. Onderdeel van de cursus is het maken van muzikale dictees en het zingen van intervallen. In de praktijk is dit handig als je iets hoort wat je raakt: hé, waanzinnig, hoe hebben ze dat gedaan? Daar kun jij een vinger achter krijgen. Solfège gaat hand in hand met Algemene Muziekleer. Hierin krijg je kennis van de soorten intervallen, akkoorden en ritmes, en een stukje geschiedenis. Ook leer je zelf een compositie op papier te zetten.

Solfège gaat hand in hand met Algemene Muziekleer. Hierin krijg je kennis van de soorten intervallen, akkoorden en ritmes, en een stukje geschiedenis.

DOCENT(EN)

Praktische informatie en aanmelden

Aanmelden

Selecteer hieronder de cursus van uw keuze. Vul uw gegevens in en rond de inschrijving af. Meestal kan uw kind meteen na de zomervakantie beginnen. De betreffende docent neemt contact met u op over een lesdag en –tijd. Heel soms is de belangstelling zo groot dat uw kind op de wachtlijst wordt geplaatst. Hoe lang een wachtlijst is, is moeilijk te zeggen: de kinderen worden in groepjes geplaatst van ongeveer gelijke leeftijd en gelijk niveau. Bij de korte cursussen ontvangt u circa twee weken voor aanvang definitief bericht.

Vragen?

Heeft u vragen, neem dan contact op met de administratie. Voor de meest gestelde vragen klik hier.

Solfege en algemene muziekleer | 8-21 jaar

start: 10/09/18 aantal lessen: 39
locatie: nvt
docent: nvt

€ 255.00
AANMELDEN

Share with your friends


Submit

MEER EXTRA MUZIEKCURSUSSEN:

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht (bijv. instrument of cursusnaam) en druk op enter

Muziek en Dansschool Amstelveen