Piano met
akkoordsymbolen
volwassenen

korte cursus lichte muziek: akkoordsymbolen en improviseren

In bladmuziek van populaire songs wordt vaak gebruikgemaakt van akkoordsymbolen. Dat is iets waarmee u vermoedelijk niet vertrouwd bent als u ‘klassiek’ pianoles hebt gehad. Het populaire repertoire komt voor u binnen handbereik in de cursus ‘Piano met akkoordsymbolen’. Niet alleen leert u alles over akkoordsymbolen, u gaat ook uw eigen begeleidingsarrangementen maken. Na de cursus kunt u eindeloos grasduinen in de vele songbooks die in de winkel te koop zijn of te leen bij de muziekbibliotheek.

In de eerste drie sessies werkt u aan akkoordsymbolen. Tijdens de vierde sessie staat het bluesschema centraal. Onze docent maakt u vertrouwd met het  akkoordenschema van de blues en zet met u de eerste stappen in de kunst van het improviseren.

Hebt u de smaak te pakken, dan kunt u kiezen voor een vervolgcursus piano klassiek/licht of piano pop/jazz.

Vereisten voor deze cursus: u hebt minimaal 3 jaar les gehad en beschikt thuis over een piano of keyboard.

Niet alleen leert u alles over akkoordsymbolen, u gaat ook uw eigen begeleidingsarrangementen maken.

DOCENT(EN)

Praktische informatie en aanmelden

Aanmelden

Aanmelden kan gedurende het hele jaar. De lessen van de jaarcursussen beginnen na de zomervakantie. Tussentijds instromen kan alleen als er een geschikte plek vrij komt. In beide gevallen neemt de betreffende docent contact met u op. Bij de korte cursussen ontvangt u circa twee weken voor aanvang definitief bericht. Hoe werkt het?Selecteer hieronder de cursus van uw keuze, vul uw gegevens in en rond de inschrijving af.

Vragen?

Heeft u vragen, neem dan contact op met de administratie. Voor de meest gestelde vragen klik hier.

Op dit moment geen cursussen beschikbaar.

Share with your friends


Submit

MEER EXTRA MUZIEKCURSUSSEN:

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht (bijv. instrument of cursusnaam) en druk op enter