Basiscursus muziek volwassenen

Korte cursus basisvaardigheden muziek

‘Help, mijn kind maakt muziek! Hoe kan ik hem/haar ondersteunen?’
‘Ik zing in een koor, maar snap niks van dat geheimschrift boven de tekst.’
‘Ik wil een instrument spelen, maar wil graag eerst meer van muziek weten.’

Herkenbaar? Dan is deze basiscursus muziek precies wat je zoekt.

Uitgaande van internationaal liedrepertoire, leer je de basisvaardigheden van muziek. Maat, ritme, melodie: eerst zelf ervaren door middel van het liedrepertoire, dan de uitleg waardoor je leert snappen hoe het werkt. Ook vorm (hoe is muziek opgebouwd), dynamiek (toonsterkte) en articulatie (de manier van zingen of spelen) komen aan bod. En natuurlijk de principes van het notenschrift.

Review van een cursist:
Mijn ouders waren niet muzikaal en als kind heb ik nooit echt de kans gekregen om iets te gaan doen met muziek. Als volwassene kwam ik erachter dat het me toch wel leuk zou lijken om ‘iets’ met muziek te doen. Maar waar moest ik beginnen? Met een instrument? Welk instrument? Moest ik mezelf noten leren lezen? Zou dat wel goed gaan? Ik wist het niet.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goede beginners cursus muziek voor volwassenen. Het bleek toen helaas dat vrijwel alle beginnerslessen enkel zijn toegespitst op kinderen.

Na lang zoeken kwam ik terecht bij de muziekschool in Amstelveen. Ze bieden daar wel een basiscursus muziek voor volwassenen aan. Ik heb me gelijk ingeschreven en zo ontmoette ik juf Laetitia. Ze bleek al meer dan 30 jaar ervaring te hebben als muziekdocente. En dat niet alleen ze was ook nog bezig met haar Master te halen in de allernieuwste manieren om mensen muziek te leren.

Kort samengevat werkt deze methode niet meer met op stoelen zitten en veel blaadjes met theorie lezen zoals ik op school deed. Nee, muziek dat moet je voelen en ervaren. Dat is hands-on.

Met een heel logische opbouw leren we middels allerlei spelletjes de basisbeginselen van de muziek. Eerst de beat, dan ritme en melodie. Gevoel voor de beat wordt via allerlei liedjes met ballen en doorgeefspelletjes aangeleerd. Bij ritme komen verschillende ritmetalen aan bod waarmee je een ritme op een natuurlijke manier kunt uitdrukken. Zo natuurlijk dat iemand het vaak al vanzelf goed doet.

De spelletjes op zich zijn al heel leerzaam, maar daarnaast is er wel de noodzakelijk ruimte voor theorie. Een onderdeel van de lessen is bijvoorbeeld het leren van de notenbalk en muziek lezen. Hier wordt ook op een natuurlijke wijze middels praktijkoefeningen stapsgewijs naartoe gewerkt. Dit is heel anders dan een boek lezen over muziek, bij elke oefening die we met juf Laetitia doen voel ik me hersenen werken en mijn coördinatie en ritme gevoel verbeteren. Alleen al daarvoor vind ik het leuk om te doen. Eindelijk een kans om -echt- resultaatgericht te beginnen met muziek!

Al met al vond ik het een heel evenwichtige cursus. In enkele weken heb ik de basisbeginselen van de muziek geleerd. Juf Laetitia is heel enthousiast en speelt in op de individuele leerlingen. Inmiddels ben ik begonnen met pianolessen en door de cursus heb ik daar een hele goede basis voor. Dankjewel!

Ramon”


You’d like to understand more of music, to help your child with its music lessons or as a start-up for music lessons for yourself? We have the right class for you: Basiscursus Muziek for Adults.

In these lessons you’ll learn the basics of music. Like time, rhythm and melody: first experience it yourself by singing international song repertoire, then the explanation that helps you understand.

Also form (how is the music composed), dynamics (strength of tone) and articulation (the way of singing or playing) will be covered. As well as the principles of the music notation.

DOCENT(EN)

Praktische informatie en aanmelden

Aanmelden

Aanmelden kan gedurende het hele jaar. De lessen van de jaarcursussen beginnen na de zomervakantie. Tussentijds instromen kan alleen als er een geschikte plek vrij komt. In beide gevallen neemt de betreffende docent contact met u op. Bij de korte cursussen ontvangt u circa twee weken voor aanvang definitief bericht. Hoe werkt het?Selecteer hieronder de cursus van uw keuze, vul uw gegevens in en rond de inschrijving af.

Vragen?

Heeft u vragen, neem dan contact op met de administratie. Voor de meest gestelde vragen klik hier.

Basiscursus Muziek volwassenen

start: 16/01/19 aantal lessen: 9
locatie: Stadshart tijdstip: Woensdag, 19.45 tot 20.45 uur
docent: Laetitia Leemans

€ 125.00
AANMELDEN

Basiscursus Muziek volwassenen

start: 25/04/19 aantal lessen: 9
locatie: Stadshart tijdstip: Woensdag, 20.30 tot 21.30 uur
docent: Laetitia Leemans

€ 125.00
AANMELDEN

Share with your friends


Submit

MEER MUZIEKCURSUSSEN ORIËNTEREND VOLWASSENEN:

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht (bijv. instrument of cursusnaam) en druk op enter

Muziek en Dansschool Amstelveen