Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven kan gedurende het hele jaar. De lessen beginnen na de zomervakantie. Tussentijds instromen kan alleen als er een geschikte plek vrij komt. In dat geval neemt de betreffende docent contact met u op.  Klik hier voor de inschrijfprocedure via de website of klik hier om een formulier te downloaden. Inschrijven voor een korte cursus (deze worden 3 keer per jaar in blokken van 9 lessen aangeboden) kan gedurende het hele jaar. Ongeveer twee weken voor aanvang ontvangt u bericht.

Wat zijn de tarieven

Er zijn verschillende soorten lesvormen en tarieven. Klik hier voor een compleet overzicht en uitleg.

Kan ik ook een proefles volgen?

Elk jaar in april kunt u tijdens de Open Dag kennismaken met instrumenten en lessen van Muziek- en Dansschool Amstelveen. Er zijn dan diverse proeflessen, kijklessen en presentaties te zien en te beleven. Ook voorspeelavonden en andere optredens geven een goede indruk. Een overzicht hiervan vindt u in de agenda.

Regelmatig organiseren we een proeflessendag. Tijdens de Open Dag kunt u zich bij de balie aanmelden voor een proefles naar keuze. De vergoeding van € 10,- voor deze proefles dient direct te worden voldaan. In het algemeen geldt: weet u nog niet zo goed welk instrument geschikt is voor u of uw kind, overweeg dan een van onze oriënterende cursussen. Kijk hiervoor bij ons aanbod van de betreffende leeftijdscategorie onder ‘Oriënterend’.

Ook een korte cursus geeft een goed beeld van ons aanbod. Deze vindt u bij de betreffende leeftijdscategorie onder ‘Oriënterend’ of ‘Extra’.

Voor Muziek en Beweging (3-5 jaar) en voor AMV-Instrumentencarrousel (6-9 jaar) houden we geen proefles. U kunt uw kind gewoon inschrijven voor de cursus die eind augustus van start gaat en de eerste les als proefles beschouwen.

Voor alle andere vragen over proeflessen kunt u contact opnemen met de administratie/receptie.

Wanneer hoor ik of mijn kind geplaatst is?

In juni bekijken de docenten welke nieuwe leerlingen geplaatst kunnen worden voor de instrumentale jaarcursussen. Als uw zoon of dochter in aanmerking komt voor muziekles, neemt de betreffende docent contact op met een voorstel voor een dag en een tijdstip. Getracht wordt om in de tweede week van juli het conceptrooster gereed te hebben. Hebt u dan nog niets gehoord, dan kunt u ervan uitgaan dat uw kind in eerste instantie niet geplaatst is voor het nieuwe cursusjaar. U ontvangt hierover enige tijd later bericht.

Hebt u uzelf of uw kind aangemeld voor een korte cursus: deze starten in oktober, januari en april. Twee weken van tevoren ontvangt u bericht of deelname mogelijk is.

Voor de klassikale lessen zoals AMV, Muziek en Beweging, Koren en Dans ontvangt u voor eind juli een e-mail of brief met bericht over plaatsing.

Op welke dagen en tijden worden danslessen gegeven?

Klik hier voor het rooster voor alle danslessen (o.a. klassiek ballet, jazz streetdance, spitzen).

Wat kan ik doen tegen gehoorschade?

Het aantal slechthorenden neemt enorm toe. Enerzijds door veroudering, anderzijds wordt ook onder jongeren én muzikanten steeds vaker doofheid geconstateerd. Belangrijke oorzaak is hard geluid, dus ook harde muziek. Wilt u weten wat u kunt doen om gehoorschade te voorkomen, lees dan deze folder.

Waar kan ik parkeren?

Muziek- en Dansschool Amstelveen is gevestigd in een prachtige locatie aan het Stadsplein. Het beste kunt u ons bereiken per fiets of openbaar vervoer. Komt u toch met de auto, houdt u er dan rekening mee dat in het centrum van Amstelveen parkeren niet gratis is. Op de hoogte van de parkeertarieven hebben wij geen invloed. Onder het Stadsplein bevindt zich een grote parkeergarage.

Deel deze pagina

Share with your friends


Submit
Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht (bijv. instrument of cursusnaam) en druk op enter

Muziek en Dansschool Amstelveen