Uitwisseling met Kolding Musikskole

Leerlingen van de muziekschool uit Kolding (uitspraak Kolling) – een oude havenstad in het Deense Jutland, gelegen aan het Koldingfjord – komen van 7 tot 12 april 2017 naar Nederland (8 april, Amstelveen; 9 april, Sneek; 10 april, Amsterdam; 11 april, tourist day) voor een concert tour. De tour is een vervolg op een succesvol bezoek van Deense muziekschooldirecteuren aan Nederland waaronder Amstelveen in april 2016. De tour vindt plaats in het kader van een uitwisseling. De Nederlandse scholen zijn dan ook in de toekomst van harte welkom in Kolding.

De orkesten
De Deense groep bestaat uit een Symfonie Orkest, Concertband en een aantal ensembles waaronder een Brass Ensemble. In totaal circa 85 studenten van 13-20 jaar en 8 docenten (inclusief directeur Jens Bloch). De groep overnacht in het A&O hostel in Amsterdam Zuidoost. Op 8 april treedt een aantal van hen, samen met Camerata, op in de Zonnesteinzaal van de Muziek- en Dansschool Amstelveen!

Kolding Musikskole

Kolding Musikskole
De Kolding Musikskole staat in het centrum van Kolding stad (ca. 59.000 inwoners). Men heeft ook eigen faciliteiten in de buurt van Christiansfeld (UNESCO heritage). De school heeft circa 2000 studenten van 0-100 jaar waarvan 125 een special onderwijsprogramma voor getalenteerde studenten volgen en 120 (meestal part-time) docenten. De muziekschool is een van de acht nationale competence centers ter voorbereiding van studenten voor de music academy. De Kolding Muziekschool heeft veel rhythm bands van beginners tot gevorderden en een redelijk groot departement voor volksmuziek, electronische muziek, compositie, zang en singer/songwriting. De school heeft een symfonieorkest (Kousy), drie blaas bands, big band, renaissance band en een aantal ensembles en koren.

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht (bijv. instrument of cursusnaam) en druk op enter