Bij Muziek- en Dansschool Amstelveen kunt u profiteren van de volgende kortingsregelingen.

Gezinskorting

Een Gezinskorting wordt automatisch berekend en bedraagt 5% voor het tweede en volgende kind. De korting is alleen van toepassing op jaarcursussen en voor leerlingen tot 21 jaar.

Amstelveenpas

Voor inwoners tot 21 jaar met een Amstelveenpas geldt bij Muziek- en Dansschool Amstelveen een reductieregeling van 30%. Een kopie van deze pas dient jaarlijks vóór 1 augustus bij de administratie in het hoofdgebouw te worden ingeleverd. De korting wordt direct in de factuur verrekend.
De korting is alleen van toepassing op jaarcursussen.

De Amstelveenpas wordt door de gemeente Amstelveen uitgegeven en is bedoeld voor mensen met een uitkering of laag inkomen. Voor meer informatie en het aanvragen van een pas, kunt u terecht bij de gemeente Amstelveen.

Bijzondere bijstand

Heeft u kinderen tot 18 jaar, bedraagt uw netto-inkomen inclusief vakantiegeld niet meer dan 130% van de (bijstands)norm en is uw vermogen lager dan toegestaan volgens de Participatiewet? Dan kunt u wellicht in aanmerking komen voor de bijzondere bijstand vergoeding voor korting op de contributie van sportclubs, culturele activiteiten, zoals muziek- en danslessen, en sportuitrusting: Jongeren kunnen hiervoor € 250 per twaalf maanden krijgen. Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente of download hier het aanvraagformulier bijzondere bijstand en Amstelveenpas.

Externe organisaties

Er zijn externe organisaties waar u terecht kunt voor hulp, tips en mogelijk subsidie. Organisaties die een bijdrage leveren in de contributie of in de materialen, zijn het Jeugdcultuurfonds en het Jongerencultuurfonds. Het doel van dit laatste fonds is om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan culturele activiteiten. De maximum tegemoetkoming bedraagt € 400,- per jaar.

De website www.grijpjekansen.nl geeft een overzicht van regelingen speciaal voor kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Mogelijkheden worden aangereikt om toch mee te kunnen op schoolreis, of een sport of hobby te beoefenen.

Deel deze pagina

Share with your friends


Submit
Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht (bijv. instrument of cursusnaam) en druk op enter